2 Nisan 2008 Çarşamba

Arap Köftesi(Yavan Köfte,Fellah Köfte,Kara Kız Köftesi)(Antep Mutfağı)

Biz bu tarifi bizim sevgili hatun teyzemizden öğrenmiştik,kocası adıyamanlıydı hatırladığım kadarıyla,kimi yerde arap köftesi,kimi yerde yavan köfte,fellah köfte kimi yerde ise kara kız köftesi denir bu yemeğe :) ama inanılmaz leziz bir yemektir..
Soğanlar yemeklik doğranır,Üzerine 4 bardak köftelik bulgur ve 1 bardak irmik konulur ve 1 litre kaynar su ile ıslatılır, ve ağzı kapatılarak yumuşaması beklenir,

2 yemek kaşığı salça ilave edilir,


İyice özleşene kadar yoğurulur,



1 yumurta ilave edilir,pulbiber,karabiber ve tuz eklenerek iyice yoğurulur,

1 bardak un eklenir,yoğurulmaya devam edilir,Hamur macun kıvamına gelene kadar yoğurulur,

Yoğurulan ve toparlanmış hamurumuz,

Tek tek fındık büyüklüğünde toplar yapılır,



Daha sonra 2 yemek kaşığı salça,kırmızı biber,karabiber,nane,kimyon ve nar ekşisi ile sos yapılır üzerini geçmeyecek kadar kaynamış su eklenir kadar


Kaynayan suyu köftelerimiz atılır ve haşlanır,



pişen ve suyunu çeken köftelerimiz.Daha sonra arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis edilir, Ve son olarak kıyılmış maydanoz eklenir sosuna.Ben evde olmadığı için o an kullanmadım..
Not:Aslında normalde suda haşlanır sonra sos yapılır sosa bulanır,Ama biz kolaylık olsun diye soslu suda pişirdik..Afiyet olsun..

1 yorum:

Ruj dedi ki...

Bu saatlerde bu yemeği gördüğümüz hiç hayırlı olmadı :) Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Mutfağa doğru yol aldım, gidiyorum :)