5 Nisan 2011 Salı

Çilekli Bayat Kek Pastası )

strong>Photobucket


Kekleriniz Ziyan Olmasın..İşte Bayatlamaya yüz tutmuş yada misafirlerinizden artmış kekler için leziz bir çözüm..


 Çilekli Bayat Kek Pastası


Malzemeler;


7-8 dilim Sade Kek (Ben Fındıklı ve Cevizli Sade Kek'im Vardı Onu Kullandım)


Sosu İçin;


3 tepeleme yemek kaşığı chokella veya nutella
1bardak süt


Kreması İçin;


1 poşet Çilek Aromalı Krem Şanti
3/2 su bardağı soğuk süt


Süslemek İçin;


Çilek
Böğürtlenli ve Ahududu Aromalı Jelibon


Hazırlanışı;


Süt bir tencereye alınır ve ısıtılır,Isınırken içine chokella ilave edilerek eritilir bir sos haline gelir.
Başka bir kapta kekler ufalanır.Üzerine hazırladığımız sos dökülür Ve iyice karıştırılarak çikolatalı bir pasta harcı oluşturulur.


18 cm lik bir kalıba kek harcı sıkıca bastırarak yerleştirilir.Kalıp buzdolabına konur ve 2 saat dinlendirilir.


Daha sonra Soğuk süt ile Çilekli Krem Şanti Çırpılır.Dolaptan Çıkardığımız Kek Harcının üzerine Kremamız yayılır.Ve yine Buzdolabına kalıbımız konur ve 1-2 saat Dinlendirilir.


2 Saat Sonra kalıptan çıkarabilirsiniz Pastamızı..


Üzeri Çilek Ve Jelibonlarla Süslenir..Soğuk Olarak Servis Edilir.Afiyet Olsun..

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Eline sağlık pratik ve lezzetli bir tatlı olmuş arkadaşım

durutarifler dedi ki...

Tam benlik süper pratik. Ellerinize sağlık.
Sevgiler

Gezi/yorum... dedi ki...

bu tatlı süper olmalı..