7 Eylül 2011 Çarşamba

Fıstıklı Antep Katmeri

fıstıklı katmer

Malzemeler:

Hamuru için :

Un ,Su ve Bir çimdik tuz

İç Malzemeleri: ( 1 kişilik iç malzemesidir )

1 yemek kaşığı Kaymak
2 yemek kaşığı Dövülmüş Çekilmiş Antep Fıstığı
1.5 yemek Kaşığı Toz Şeker
Yonca Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:

Un,su ve tuz yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Yufka hamuru elde edilir.Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar alınır.Merdaneyle biraz açılır ve içi çok az sıvıyağ ile yağlanır hamur dinlendirilir.Dinlenen hamur daha kolay açılacak tezgah üzerinde çekiştirilerek incecik açılır.Açıldıktan sonra 4 köşeden zarf haline gelecek şekilde birleştirilir.Üzerine kaymak,fıstık ve toz şeker serpilir.Tekrar hamur zarf şeklinde kapatılır fırın tepsisinde pişirilir.Arzu edilirse teflon yada sac üzerindede pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..


Not: Bazı yerlerde kaymak yerine süt ve irmik pişirilerek kaymak yerine kullanılır.Denenebilir..

Sizler için Yapım aşamasında çekilen fıstıklı katmer yapılışı videosunu ekledim.. Umarım Faydası Olur..



 

Bir Başka Benzer Video



 

 

 

 

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık nasıl canım
çekti anlatamam:))Tabağı alıp kaçı
yorum sevgiler...

Şirince Tatlar dedi ki...

gaziantep te 2yıla yakın bir süre kaldım..fıstığı herşeye bol bol kullanırlar..bu katmerin başka bir şeklini yemiştim daha küçüktü onlar..Ama sizinki daha lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

off of..
bunu bana yamasaydın !
:)