Malzemeler:
- 2.5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 125 gr. küçük parçalar halinde yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı Soğuk Ayran
- 3 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Açmak için : Un
Hazırlanışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Geniş bir kapta un, kabartma tozu ,tuz ve tereyağını yoğurmaya başlayın. 10 dakika dinlendirin.
Ayran ve balı karıştırın. Un karışımına ayran karışımı ekleyin,Limon suyunuda ekleyin. Karıştırın. Biraz yumuşak cıvık bir hamur olacak.
Hafifçe unlanmış yüzeyde hamuru unlayarak Hafifçe yoğurun. Hamurun üzerini unlayarak merdaneyle dikkatlice açın. Üzerine 1 kat ince yumuşak tereyağı sürün.Ve hamuru rulo yaparak sarın.Daha sonra bir kaç kat ruloyu katlayın.Bu biskvitin kat kat olmasını sağlayacaktır.Daha sonra katlanmış hamuru tekrar merdaneyle açın.Bir su bardağı yardımıyla yada yuvarlak demir kalıpla 9 cm lik yuvarlaklar kesin. Yağlanmış yağlı kağıt serili fırın tepsisine 5 cm aralıklarla hamurları dizin. Fırında 13-15 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak servis edin. Afiyet Olsun..
Not: Fırından çıktıktan sonra sıcakken eritilmiş tereyağı ile bisküvitlerin üzerine fırça yardımıyla sürebilirsiniz.. İster kahvaltıda reçelle ister pastırmayla etle tüketebilirsiniz..
2 yorum:
nefisss olmus ellerinize saglik
Bunlar nefis, ellerine sağlık.
Ben de yapıyordum önceleri ama oturup hepsini yediğim için artık yapmıyorum. Harika bir lezzet. Yapmayanlara şiddetle tavsiye edilir...
Yorum Gönder