Parmesan Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Malzemeler:
1 Paket Rigotoni Makarna
250 gr.Tavuk Göğsü
500 gr.Mantar
1 çay bardağı Taze Krema
100 gr.Parmesan Peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Makarnamız 1 litre suda az tuz eklenerek haşlanır.Çok haşlamayınız biraz diri kalsın.Ve Suyu Süzülür.
Diğer taraftan Önce Julyen usulu kesilmiş tavuklarımız vok tavada yagsız olarak sotelenir.
Başka bir tavada çok az sıvı yağda suyu çektirilene kadar ince mantarlarımız sotelenir.Tuz ilave edilir.
Sotelenen mantarımızın üzerine pişmiş tavuk etleri ilave edilir.Biraz sotelendikten sonra kremamız ilave edilir.Kısık ateşte tüm karışım kaynadıktan sonra haşlanmış süzülmüş makarnalarımız karışıma ilave edilir ve karıştırılır.Servis tabağına alınır.Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri bolca eklenerek sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder