Selamlar; Uzun zaman oldu yazmayalı? Neden bu soğukluk girdi notebook ile aramıza bilmem ama ben kendimi yazarken ve paylaşırken daha iyi hissediyorum.. Eskiden ne güzeldi her tarifimizi,her katıldığımız etkinlik ve organizasyonları paylaşırdık. Şimdi yazmaya elimiz gitmez oldu ama buranın yeri bi başka.. Sanırım bunların hepsinin sorumlusu instagram :) Velhasıl en acilinden toparlanmak lazım :) Şimdi Geçtiğimiz günlerde Soffa Mutfak Atölyesinde California Cevizleri ile Emrah Şefimizle Yaptığımız nefis bir et tarifi vereceğim..
-
Et pişirirken nelere dikkat edilmeli?
Et nasıl marine edilir?
Gibi soruları cevaplayarak harika bir@lefandakli şefimizden öğrendiğim bir Cevizli Bonfile tarifi paylaşacağım.. Malzemeler ; (1 porsiyonluk)
200gr Bonfile
1 diş Sarımsak
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 dal Biberiye
1 dal Taze Kekik
1/4 Limon Suyu
Tuz, Karabiber
1 Tatlı kaşığı Tereyağı
Ceviz Sosu İçin;
1 çay bardağı Ceviz İçi
1 tatlı kaşığı Tereyağı
1/2 çay bardağı Krema
Tuz, Karabiber
Soslu Patates İçin;
3-4 adet Ödemiş Patatesi 2 dal Taze kekik
1 dal Biberiye
3-4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1-2 diş Sarımsak
1 tutam Toz kırmızı biber
tuz, karabiber
Patates Tarifi;
Sarımsak minik minik doğranır, bir kase içerisine alınır,
İçerisine biberiye, taze kekik ve diğer baharatlar eklenip, zeytinyağı ilave edilip karıştırılır,
Ödemiş patatesi bulamadıysanız minik patatesleri de kullanabilirsiniz, patatesler ortadan ikiye kesilip hazırlanan sos ile buluşturulur ve harmanlanır,
Fırın tepsisinin içerisine dizilip 200 derecelik ısıtılmış fırında 30dk kadar pişirilir.
Et Marine Etmek İçin;
Cam bir kase içerisine et alınır, üzerine limon suyu eklenip iki tarafına da yedirilir, üzerine minik doğranmış sarımsak, biberiye, kekik, zeytinyağı eklenip iyice harmanlanır,
Bonfilenin iki tarafına tuz ve karabiber serpilir, üzeri kapalı bir şekilde 30-45 dk marine edilir.
Not: Etin iyi bir şekilde marine edilebilmesi için şirke limon gibi içerisinde asit bulunan malzemeler ile marine edilmesi gerekir.
Cevizli Sos tarifi;
Tereyağı bir tava içerisinde eritilir, ceviz parçaları ilave edilip 2-3 dakika daha karıştırılır,
Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır,
Son olarak krema ilave edildiği anda tava ocaktan alınır ve karıştırmaya devam edilir,
Bir köşede soğumaya bırakılır,Marine edilmiş Et Pişirme Yöntemi; Etinizin rengi değişmişse, marine işlemi doğru yapılmış demektir, Döküm, seramik, granit farketmez, herhangi bir tavayı ocağa alıyoruz, tavanın sıcaklığı yüksek olmalı, Elinizi tavaya yaklaştırdığınızda eliniz yanıyor ise istenilen sıcaklığa ulaşmışız demektir, Bonfile sarımsak kekik biberiyeden arındırılır, istenilen aroma ete geçmiştir, Bonfile tavaya yerleştirilir, çıkan sese hayran olmamak mümkün değil ya o kokular, göz hapsinde tutularak etin ne kadar piştiği kontrol edilir, istenilen duruma gelindiyse etin diğer tarafı çevirilir, Çok pişmiş et seviyorsanız biraz daha fazla pişirebilirsiniz. Son olarak tereyağı ilave edilir, ocağın altı kapatılır ve tavanın sıcaklığı ile eriyen tereyağı kaşık ile alınarak etin üzerine gezdirilir. Etimiz hazırdır, servis yapabilirsiniz
Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
24 Eylül 2016 Cumartesi
California Cevizli Bonfile
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder