3 Mart 2008 Pazartesi

Yalancı Tavuk Göğsü


125 gr. margarini eritip,2 kahve fincanı dolusu (Tepeleme) un ilave ediyoruz..Ve tel tel olana kadar sarımtırak bir renk alana kadar 10 dk kadar kısık ateşte kavuruyoruz..
Karışıma 1 litre süt ilave ediyoruz ve bir yandanda topaklanmasın diye hızlı hızlı karıştırıyoruz...Kaynayana kadar kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz...

3 kahve fincanı toz şeker ve 1 paket vanilya ilave ediyoruz
10 dk. daha kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz.


Daha sonra asılan bir kıvam sağlamak için istenirse mikserle 15 dk çırpılır..Ben 5 dk.El blendiri ile çırptım.Hemde içinde hiç pütür kalmamış oldu....
Blendira vurduğum için köpüklenme olmasın diye çırpıcı ile karıştırdım


Geniş ince bir borcamı ıslatıyoruz..Suyunu süzüyoruz...Tavuk göğsümüz kesilirken çabuk çıksın diye...

Tavuk göğsümüzü tepsiye döküyoruz ve Soğumaya yakın tarçın ile süslüyoruz...Dolapta 1 gece bekletiyoruz yada 4-5 saat...

Buda asılan tavuk göğsü kıvamımız...Evde yoktu ama sizde varsa tavuk göğsünüzün daha çok asılmasını istiyorsanız 1 adet damla sakızı kullanabilirsiniz...Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: