Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
1 Eylül 2009 Salı
Etli Kırmızı Biber Dolması
Malzemeler;
8-10 tane kırmızı biber (Ben küçük ve tombul olanlarından seçtim)
İç Harcı İçin;
400 gr.Kıyma
2 bardak pirinç
1 avuç maydanoz
1 avuç dereotu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1-2 domates rendesi
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Sosu İçin;
1 litre su
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı;
Tüm iç malzemeleri karıştırılarak dolma harcımız elde edilir.
Daha sonra içi boşaltılmış kırmızı biberlerimizin içi hazırladığımız harçla doldurulur.Harcımız çiğdir.Yayvan bir tencereye dizilir.Üzerine hazırladığımız soslu su gezdirilerek önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.Daha sonra Arzuya göre maydanoz,yoğurt ve dereotu ile sıcak servis edilir.
Not:Soslu su dolmaların Üzerini geçmeyecek kadar olucak.Şöylede söyleyebiliriz soslu su miktarı dolmaların yarısını biraz geçecek..Biberlerin saplarını bıçakla kesebilir daha sonra domates yerine bu ayırdığımız biber saplarıyla dolmalarınızın üzerini kapatabilirsiniz...Resimlerde görüldüğü gibi..Bilginize..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor asla hayır demem...
Yorum Gönder