Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
7 Haziran 2010 Pazartesi
Piliçli Püreli Beykoz Kebabı
Geçenlerde bahsetmiştim.Yemek Şöleni Yarışmasına katılıp, 3.olmuştum.
Yarışmaya katıldığım tarifi vermek istiyorum şimdi sizlere..Daha öncedende yayınlamıştım ama bu sefer bir kaç farklılıklar ekledim doğaçlama tarife :)
Mutlaka denenmesi gereken şık ama zaman alan bir yemek tarifi olduğunu söylemelim :)
Malzemeler;
500 gr. CP Piliç bonfile (kuşbaşı doğranmış)
6 adet kemer patlıcan
5 adet mantar
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı Yonca Domates Salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı vegemix baharat
1 tatlı kaşığı çeşni
1 çay kaşığı Kotanyi karabiber
1 tatlı kaşığı Kotanyi pulbiber
1 yemek kaşığı köri
1/2 su bardağı Yonca Ayçiçek ayçiçekyağı
Üzeri İçin;
200 gr. kaşar peyniri
Patates Püresi İçin;
4 adet patates
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Kotanyi Karabiber
Patlıcanları kızartmak için ayrıca YONCA Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı;
Patlıcanlar sıvıyağda çevrilerek kızartılır.Başka bir kapta sıvıyağ ile soğan ve tavuk eti kavrulur.ince kıyılmış Mantarlar eklenir kavrulmaya devam edilir.Daha sonra diğer malzemeler domates ve biberler ince ince doğranarak baharatlarla birlikte eklenir.Salçalarımız ilave edilirerek kavrulmaya devam edilir.En son su eklenerek 10 dakika daha pişirilir.Ve Harcımız ocaktan alınır.
Patatesler başka bir tencerede haşlanır..Kabukları soyulur ve püre haline getirilir.Daha sonra tereyağı ve süt ile birlikte püremiz ocakta ezilerek pişirilir.püre kıvamına getirilir.
Patlıcanlar bi fırın tepsisine alınır ortası yarılır ve içerisine tavuklu karışımdan konulur.Üzerine patates püresi pürenin üzerine karabiber ve en üst kısmınada kaşar peyniri serpilir.Tepsiye tavuklu harcın içinde artan sos ilave edilir.200 derece fırına verilir.Üzeri kızana dek pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
eline sağlıkkkkkkkkkkkkkkkkk
Ellerine sağlık. Tekrar tebrikler.
Canım; çok hoş olmuş ellerine sağlık,kocaman öptüm......
canım ellerine sağlık bu arada özür isim için nilgün hep meloş diyor ya o anda dalgınlığıma denk gelmiş öpüyorum canım
Görüntü şahane !!!
Kesinlikle ödüle layık canım, tekrar tebrik ederim. Emeğine ellerine sağlık canım
Çok değişik bir tarif olmuş,ellerine sağlık canım..Tekrar kutlarım seni..Sevgiler..
eline sağlık , şahane duruyor...
eline sağlık , şahane duruyor...
Şu anda karnım aç, olsada yesem diye derin derin izledim :)
Önümüzdeki hafta deneyeceğim.
ELİNE SAGLIK.
ellerine sağlık canımmmm...tekrar tekrar tebrik ederim canım,
daha nice başarıların olacak inşallah:)gururumuzsun
öptümmmmm
Çok güzel gösüküyor.Ellerine saglık canım :)
Cok güzel gösüküyor.Ellerinize saglık..
Yorum Gönder