6 Haziran 2010 Pazar

Sodalı Tam Buğday Unlu Kek

Güzel Bir Pazar Gününde Yeniden Merhabalar;

Güzel bir hafta ve hafta sonunun ardından haftanın son tariflerini yayınlıyorum.Malum zamanım kısıtlı bu sıralar yayınlayabildiğim kadar tarif ve paylaşım yayınlayacağım ,nitekim paylaşılmas gerekenler birikti..

Bu kek tarifi çok az malzemeli ama inanılmaz lezzetli bir tarif..Benim çok hoşuma gitti diyebilirim.
Tambuğday unundan yapılmış bu tarif keke ayrı bir lezzet ve tat kattı mutlaka deneyin..

Malzemeler;

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Yonca Riviera Zeytinyağı
150 ml Soda
2.5 su bardağı Sinangil Tam buğday unu
1 paket Sinangil vanilya
2 paket Sinangil kabartma tozu

Hazırlanışı;

Tüm malzemeler sırasıyla çırpılır.En son tam buğday unu,vanilya ve kabartma tozu ilave edilir.Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız kek harcı dökülür.Önceden ıstılmış 180 derece fırında pişirilir.
Sıcak veya Soğuk halde servis edilir.Afiyet olsun.



4 yorum:

mehtap kuzucu dedi ki...

sağlıklı bir kek olmuş,elinize sağlık bizim evde de mümkün olduğu kadar tam buğday unu kullanılır,ekmektede tercihimiz o yöndedir ellerinize sağlık...

umutluhayat dedi ki...

kek muhteşem görünüyor ellerinize sağlık.fotoğraf çekimini de çok beğendiğimibelirtmeden geçemeyeceğim

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bacımmm ne güsel olmuş kekin:)ellerine sağlık,süslü süslü tam benlik:)))
öpüyorum en kocamanından:)

kek tarifi dedi ki...

Gerçekten harika görünüyor eminim göründüğü kadar lezzetlidirde teşekkürler mutlaka deneyeceğim