Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
24 Kasım 2010 Çarşamba
Zeytinyağlı Ve Kıymalı Ispanak Yemeği
Ispanak Sezonunu açtı..
Sevdiğim sebzelerdendir ıspanak..Ispanakla yapılan herşeye pastaya böreğe bayılırım diyebilirim :)
Bu sezon 2.ıspanağımı pişirdim henüz..
1.si yukarıda gördüğünüz zeytinyağlı ıspanak..
2.side Kıymalı Ispanak Yemeği..
Aynı tarifle soğanı kavurduktan sonra 150 gr.Kıyma ekleyerek ve kavurarak salçasını ilave edip tarifin aynısını uygulayabilirsiniz..
Malzemeler:
1 kg.Kuzu Ispanak
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı dolusu Yonca Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
Kotanyi Değirmen Karabiber Ve Tuz
2 bardak Su
Yonca Riviera Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve Zeytinyağında kavrulur.(Kıyma ekleyecekseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz) Ardından salçamız ve biber salçamız ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Üzerine İyice ayıklanmış ve iyice yıkanmış doğranmış ıspanaklarımız ilave edilir.
Daha sonra pirinç,bulgur ve baharatlar ve su katılarak tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Ispanaklar diriliği gidince yemek karıştırılır.Ve pişirmeye devam edilir.
Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
8 yorum:
Bende bugün ıspanak pişirmeye karar vermiştim. Acaba kıymalısı nasıl oluyor dediğim anda yazını farketmem süper oldu :)
normalde ıspanağı kavrulmuş veya salatasını tercih ediyorum. ama bu da yenmeye değer. ellerine sğlık.
sevgiler
fatmacan;
kıymalısı enfes oluyor desem :D
afiyet olsun
Canım, kıymalı ıspanak hele de yoğurt ve pirinçle tam bir ana öğündür, yanına başka bir şey istemez. Yalnız kimya mühendisi bir yakınımdan aldığım bilgiyi aktarayım: Ispanağın kıymalı olanını, yapıldığı gün hatta sıcakken tüketiyorsun, çünkü ısıttığın zaman toksik yani zehirli bir madde açığa çıkıyormuş, çok zararlıymış. Haberin ola..Ellerine sağlık, sevgiler..
Ne pişirmeli derken ıspanak harika bir fikir oldu. Bulgurla denememiştim ama eminim harikadır, Ellerine Sağlık.
lezzetli somunlar bilgilendirme içiin teşekkürler:D
sırayla tariflerinizi inceliyorum...hepsi güzel ellerinize sağlık ...ben bu tarifteki yeşil yapraklı tabakları nereden aldınız onu merak ettim ...sevgiler...
çok uzun yıllardır var markası bavaria porselen
Yorum Gönder