22 Şubat 2011 Salı

Kabaklı Kürdan Kebap

Photobucket

Kabaklı Kürdan Kebabı

Malzemeler:


3 kabak
3 domates
3-4 sivri biber
1 yemek kaşığı Yonca domates salçası
300 gr kıyma
Maydanoz
Tuz, karabiber,pulbiber



Hazırlanışı:



Kabakları soyup 1-2 parmak kalınlığında  doğrayıp yağda kızartın.
Kıyma, maydanoz, pul biber, tuz, karabiberi iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde minik köfteler yapın.
Domatesleri dilimleyin, biberleri uzunlamasına ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın ve  üçe bölün.
Kızarmış kabakları fırın tepsisine koyun, üstüne köfteleri yerleştirip yine kabakla kapatın. En üste de bir dilim domates ve bir parça biber koyup kürdanla tutturun.Su ile sulandırdığınız  salçayı üzerine döküp 200 derecede pişirin.
Afiyet Olsun..

7 yorum:

yedirenk dedi ki...

Genellikle patlıcanlısını yaparım ama bunuda çok beğendim,deneyecem.Ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor olsada yesek bu vakitte dimi :))

bu arada herkesi ve blog sahibesinide bloğuma beklerim..

http://sutlugofret.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Patlicandan farkli olmus ellerine saglik,cok lezzetli görünüyor...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Çok güzel görünüyor Meloşçum, ellerine sağlık..

garlutti dedi ki...

Que receta de verduras tan rica ..me gusta ..besos desde ESPAÑA MARIMI

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık , rejim yapan birine bu yapılırmı :))) nasıl canım istedi, bol ekmekle beraber ....

El Alma del Vino dedi ki...

Congratulations for this splendid fancy gastronomic blog !!
I am your new follower.
Please look mine :
http://almavinocuatre.blogspot.com/
and if you like it, make my follower also.
Thanks and great day !!!
Juan Cuatrecasas
Bilbao, SPAIN.