6 Şubat 2011 Pazar

Tam Buğday Unlu Pamuk Poğça

Çok lezzetti bir tarif olduğunu söylemeliyim..Hem Sağlıklı hemde lezzetli olması sizleri yerken keyiflendirecek..

Photobucket

Malzemeler:

1 su bardağı Ilık Süt
1 Su bardağı Ilık Su
20 gr.Kuru Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker


1 çay bardağı Yonca Ayçiçek yağı
100 gr.Becel Margarin


Alabildiği Kadar Sinangil Tam Buğday Unu

İçi İçin :

Yağlı Beyaz Peynir
Maydanoz


Üzeri İçin :

1 Yumurta Sarısı
Susam


Hazırlanışı:

Maya,Şeker,Tuz ,Ilık Su ve Süt Derin bir kabın içerisinde karıştırılır.Yağ ve un eklenir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurumuzun üzerine nemli bir bez örtülerek sıcak bir yerde mayalanması için bekletilir.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır.içerisine maydanozlu peynir karışımdan konulur ve kapatılır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam yada çörek otu ile süslenerek 180 derece fırında pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Afiyet Olsun..

5 yorum:

Larenta dedi ki...

görünce acıktımmm ühüüüüü :)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Meloşum, bana tam buğday unu dedin, canevimden vurdun. Ne güzel görünüyor. Oluyor demek ki..Ellerine sağlık canım benim..

gül dedi ki...

bende ee olsada çayla bi yeseydim:(

aysema dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar, elinize sağlık. Bir tanesini alabilir miyim?

pelince dedi ki...

Çayın yanına çok yakışır,ellerine sağlık..

Sevgiler..