5 Kasım 2011 Cumartesi

ÇİKOLATALI TART



 

Malzemeler;

 

1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket sinangil kabartma tozu,
1 paket sinangil vanilya
 2.5 su bardağı sinangil un
Kreması için;

2 bardak süt

1 adet Dr.Oetker Çikolatalı Cremole
Üzeri İçin:

Çikolata Parçacıkları
Beyaz çikolata rendesi

 

Hazırlanışı:
Tüm Hamur malzemeleri sırasıyla çırpılır.Hamurun kıvamı yoğun bir yumuşak kulak memesinden daha yumuşak olucak. Daha sonra yoğurulan hamuru margarin ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. ve iyice yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.Fırından çıkartıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

 

Diğer yandan süt ile cremole çırpılır.Ben koyu bir kıvam elde etmek için paket üzerindeki süt ölçüsünden daha az kullandım ve kakaolu olanını tercih ettim.

Soğuyan kekin üzerine çırpılmış hazırlanmış cremole'nin hepsi sürülür.Üzeri çikolata parçacıkları ve beyaz çikolata rendesi ile süslenir..1 kaç saat buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.Afiyet Olsun..

ÇİKOLATALI TART

1 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık.Muhteşem görünüyor.
Bayramını kutluyorum.Ailenle ve neşe içinde geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.