15 Kasım 2011 Salı

Sarımsaklı Tavuk Butları




MALZEMELER
4 ad. tavuk butu
6-8 diş sarımsak
Köri (Hint baharatı)
Acı toz kırmızı biber
Ayçicek yağı
Küçük Patatesler

HAZIRLANIŞI
Tavuk butlarını yıkayın ve kurulayın.Butların her yerini iyice köri, kırmızı toz ve biber ile ovalayın. Sarımsak dişlerini soyun, ikiye bölün ve ince dilimlere kesin. Tavuk butlarının derilerini diklatlice geriye sıyırın ve sarımsakları deri altına yerleştirerek deriyi kapatın. Bir tepsiyi sıvı yağ ile yağladıktan sonra tavuk butlarını içine yerleştirin. Yanına soyulmuş küçük patatesleri bütün bütün koyun.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında takribi 1 saat pişirin. Hemen sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun..


Sarımsaklı Tavuk Butları

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık enfes görü
nüyor sevgiler.

Tarif diyarı dedi ki...

Süper tam bana göre baharatlı ve sarımsaklı bayılırım ellerinize sağlık.Sevgiler

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık tavuk tam benlik olmuş.

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bakıda ne hoş görünüyor.
Sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Nar gibi kızarmış nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

durutarifler dedi ki...

Biz sık sık zevkle tüketiyoruz zaten.
Ellerine sağlık
Sevgiler