29 Temmuz 2013 Pazartesi

Sıcak Havalarda Ferahlamak için Vişne Suyu



Uzmanlar, sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybına karşı vitamin, mineral, antioksidan özelliği nedeniyle vişne suyu içilmesini öneriyor. Hem besleyici hem de ferahlatıcı özelliğe sahip olan vişne suyu, yaz aylarında toksik maddelerin atılmasına da yardımcı oluyor. 
Artan sıcaklarla birlikte, vücutta oluşan terlemeile  yüksek oranda sıvı ve mineral kaybı oluştuğunu belirten uzmanlar, bu kaybı dengelemek için bol miktarda sıvı tüketilmesini öneriyor. İçeriğinde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra, bol miktarda antioksidan madde bulunan vişne suyunun özellikle yaz döneminde 7’den 70’e herkes tarafından tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Vişne suyunun vücudun direncini artırdığını kaydeden uzmanlar, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunduran vişne suyunun sıcak havalarda yaşanan sıvı kaybını engellemek için besleyici bir alternatif olduğunu vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç,  “Yaz aylarında terleme ile vücutta yüksek oranda sıvı kaybı yaşanıyor. Ayrıca terleme ile mineraller de vücuttan atılıyor. Sıcak günlerde yaşanan bu kayıpların önüne geçilebilmesi için bol miktarda sıvı tüketmek çok önemli. Vişne ve vişne suyu içeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle sıvı takviyesi için besleyici bir seçenek sunuyor” şeklinde konuştu. İnanç ayrıca, yaz aylarında düşen direnci artırmak için günde bir bardak vişne suyu tüketilmesi gerektiğini de ifade etti.
Vişne suyunun ayrıca çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunu belirten İnanç, “Vişne ve vişne suyu ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor” dedi.

Hiç yorum yok: