30 Eylül 2013 Pazartesi

Kıymalı Poğaça



Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 küp pakmaya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı Tuz

İç Malzemeleri :
200 gr Kıyma
1 adet minik rendelenmiş soğan
2-3 adet doğranmış sivri biber
Maydanoz
Arzuya göre karabiber ve pulbiber

Üzeri için :
1 yumurta sarısı ve sıvıyağ

Hazırlanışı:
Süt ve maya eritilir.Şeker İlave edilir.. 
İyice karışımdaki maya eridikten sonra zeytinyağı ilave edilir.
En son Alabildiği kadar un ilave edilir.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
Hamurumuz nemli bir bez ile uzeri ortulerek sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalandırılır..
Diğer yandan ince doğranmış soğan,biber ve kıyma karıştırılır.Maydanoz ilave edilir.Arzuya göre baharatlar eklenir. İstenirse iç harcı ocakta biraz pişirilebilir.

Not: Eğer iç harcından içinede koymak isterseniz kıymayı soğanla ve biberle biraz kavurup pişirmelisiniz.Daha sonra içerisine koymalısınız.
Mayalanan hamurdan yumurta buyuklugunde parçalar alınır.Hamur el içinde yuvarlanır uzerine bir oyuk açılır ve kıymalı harctan konulup yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımı sürülür ve üzerleri kızarana kadar 180 derece fırında pişirilir.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: