Etli Pazı Dolması
Malzemeler:
2 demet pazı
2 adet soğan
250 gr kıyma
1/2 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı Yonca Domates Salçası
Tuz,Karabiber,Kuru fesleğen,Nane,Köfte baharı
Yonca Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Pazıların saplarını kesip yıkayın ve sıcak suya batırın. 3 dakika sonra yumuşayınca sıcak sudan çıkarın.Bir tavada Soğanı minik minik doğradıktan sonra kavburun..Bulgur ve pirinci ekleyip kavurun.Diğer iç harcı malzemeleride koyun ve zeytinyağınıda ilave edip 1 bardak suda biraz ocakta pişirin.Pazı yapraklarının içerisinde 1 tatlı kaşığı harçtan koyarak kalın ve minik lokmalık halde sarın.Üzerine 1.5 bardak su ilave ederek pişirin.Afiyet Olsun..
4 yorum:
pazı dolmasını ek sevmem ben ama annem yapınca mecbur yiyoruz :)
lahana sarması olcak bak nasıl bitiyor anında :)
eline sağlık olsun
Eşimin Karadenizli olması nedeniyle galiba en sevdiği tatlardan biridir. Fotoğrafı göremedim benim bilgisayarımda mı bir problem var bilemedim.Tarif için teşekkürler.
Sevgiyle kal.
ben fotoları göremiyorum :/
maalesef photobuckette bi sorun yaşıyorum neden bilemedim... :(
Yorum Gönder