10 Haziran 2011 Cuma

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Photobucket

Zeytinyağlı Kabak Yemeği
  • Malzemeler:

  • 4 adet kabak , kare kare doğranmış
  • 1/2 çay bardağı Yonca zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 10 dal dereotu
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Tuz, Karabiber,pulbiber,nane,fesleğen
Yapılışı:

Zeytinyağında rendelenmiş soğanı kavurun ve kare doğranmış kabakları salça,rendelenmiş domates ile beraber ilave edin. Kapağını kapatarak kışık ateşde 10-15 dakika kavurun.Suyunu koyun,, tuzunu atın. Pirinçleri yemeğin en üzerine serperek dökün. Kapağını kapatarak pirinçler ve kabaklar pişene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra dikkatlice karıştırın, En son baharatlarını ilave edin.Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış dereotu serpin.Sıcak olarak  yanında yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun

 

2 yorum:

Gülcan dedi ki...

lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.

garlutti dedi ki...

Ben .. büyük tarifi aşk nasıl zengin yaptığın bu yemek .... Bsss VIGO İSPANYA ... MARIMI arası