12 Ekim 2011 Çarşamba

Antep Peynirli Kol Böreği

antep peynirli börek

Merhabalar;

Uzun zamandır tarifler birikti.. Yoğunluktan elim yazmaya gitmedi.. Hadi bakalım biraz silkeleneyim.. Tariflere Tam gaz devam edeyim :)) Şimdi size lezzetlimi lezzetli bir tarif ver



eceğim.Üstelik Çok Kolay.. Malzemesi Az ama lezzetinden birşey eksilmemiş bir tarif..

Malzemeler:
5 Adet yufka

250 Gr.Muratbey Antep Peyniri

1 su bardağı su

1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı:

Su ve yağ bir tas içinde karışt

ırılır.Yufkanın bir tanesi alınır ve tezgaha serilir.Üzerine yağlı su karışımından sürülür.

Daha sonra minik minik doğranmış muratbey antep peyniri yufkanın üzerine serpilir.Yufka rulo şekilde sarılır ve U Şekli verileren yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır.En son işlem olarak Kalan yağlı Su yufkaların üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir.Üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Sıcak yada ılık olarak servis edilir
.Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: