Merhabalar;
Uzun zamandır tarifler birikti.. Yoğunluktan elim yazmaya gitmedi.. Hadi bakalım biraz silkeleneyim.. Tariflere Tam gaz devam edeyim :)) Şimdi size lezzetlimi lezzetli bir tarif ver
eceğim.Üstelik Çok Kolay.. Malzemesi Az ama lezzetinden birşey eksilmemiş bir tarif..
Malzemeler:
5 Adet yufka
250 Gr.Muratbey Antep Peyniri
1 su bardağı su
1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı:
Su ve yağ bir tas içinde karışt
ırılır.Yufkanın bir tanesi alınır ve tezgaha serilir.Üzerine yağlı su karışımından sürülür.
Daha sonra minik minik doğranmış muratbey antep peyniri yufkanın üzerine serpilir.Yufka rulo şekilde sarılır ve U Şekli verileren yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır.En son işlem olarak Kalan yağlı Su yufkaların üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir.Üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Sıcak yada ılık olarak servis edilir
.Afiyet Olsun..
250 Gr.Muratbey Antep Peyniri
1 su bardağı su
1 su bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
Hazırlanışı:
Su ve yağ bir tas içinde karışt
ırılır.Yufkanın bir tanesi alınır ve tezgaha serilir.Üzerine yağlı su karışımından sürülür.
Daha sonra minik minik doğranmış muratbey antep peyniri yufkanın üzerine serpilir.Yufka rulo şekilde sarılır ve U Şekli verileren yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır.En son işlem olarak Kalan yağlı Su yufkaların üzerine sürülür ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verilir.Üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Sıcak yada ılık olarak servis edilir
.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder