12 Ekim 2011 Çarşamba

Şeftalili Pudingli Tart



Geçtiğimiz günlerse Eks akademide gerçekleştirmiş olduğumuz etkinlikte Sevgili Damak tadı Gül abla Bu keki yapıp getirmiş ve yiyenlerin damağında güzel bir tat bırakmıştı..Sizler için tarifini paylaşıyorum..Eline Sağlık Gül Abla :)) I LOVE YOU

Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1/2 çay bardağı süt
1 paket vanilya şekeri
1 limon kabuğu rendesi
4-5 damla limon aroması
1 çay bardağı file fıstık
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı (tepeleme)un

Kreması İçin
2 paket şeftalili puding (Almanya'dan)
sizler normal puding pişirip  kullanabilirsiniz. Yada Cremole Tercih edebilirsiniz.

4 adet şeftali

1 paket tart jöle

Hazırlanışı

Şeker,vanilya,tuz ve yumurtalar köpük olana dek çırpılır.

Diğer malzemeler sırasına göre eklenip çırpılmaya devam edilir.

Kalıp yağlanır ve hamur içerisine dökülüp yaklaşık 25 dk kadar pişirilip soğutulur.

Tepesi için

Puding hazırlanıp tartın üzerine döşenir.

Şeftaliler dilimlenip pudingin üzerine dizilirler.

Tepesine, tart jöle tarifine göre hazırlanıp şeftalilerin üzerine gezdirilir.

İyice donduktan sonra tepesini dilediğiniz şekilde süsleyebilir veya sade olarak servis edebilirsiniz.

Afiyetler olsun!

Not:Benim kullandığım puding pişmeyen puding olduğundan sizler de cremole ile hazırlayabilirsiniz.Tart jöleyi hazırlarken şeftali suyu kullanabilirsiniz o aromayı yakalayabilmeniz için.

şeftalili kek>

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNTÜ YAPANIN ELLERİNE SAĞLIK:)

lezzet sefasi dedi ki...

harika gorunuyor Gul'un de ellerine saglik tesekkurler

Unknown dedi ki...

görüntü yeter...ellerine sağlık nefis
sevgiler

Özgen dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık zaten gül hanımın tarifleri harika oluyor sevgiler...