12 Ekim 2011 Çarşamba

Mandalinalı Tart



Muhteşem Bir Tart Tarifi.. Üstelik Kolay Yapımıyla kısa sürede müthiş bir lezzet ve sunuma sahip olacaksınız..

Malzemeler;
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket sinangil kabartma tozu,
1 paket sinangil vanilya
2,5 su bardağı sinangil un

 

Kreması için;

2 bardak süt

1 adet Dr.Oetker Damla Sakızlı Cremole

Üzeri İçin:

4 adet mandalina

100 gr.Taze Üzüm

mandalinalı tart 2

Hazırlanışı:

Tüm Hamur malzemeleri sırasıyla çırpılır.Hamurun kıvamı yoğun bir kek kıvamı olacak.Kek'ten daha koyu olması gerekiyor.Daha sonra Çırpılan hamuru margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökülür ve iyice yayılır.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirilir.Fırından çıkartıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

Diğer yandan süt ile cremole çırpılır.Ben koyu bir kıvam elde etmek için paket üzerindeki süt ölçüsünden daha az kullandım ve damla sakızlı olanını tercih ettim lezzet ve aromasından dolayı..

Soğuyan kekin üzerine çırpılmış hazırlanmış cremole'nin hepsi sürülür.Üzeri mandalina dilimleri ve üzümler ile arzuya göre süslenir.1 kaç saat buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.Afiyet Olsun..

 


mandalinalı tart 1

3 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

harika olmus ellerinize saglik, uzerien jole ilave edilse nasil olurdu acaba ..

Şirince Tatlar dedi ki...

tarifin nefis görünüyor canım..bir dilim rica etsem nasıl olur acaba?

durutarifler dedi ki...

Gerçekten çok güzel bir tart olmuş. Ellerinize sağlık. Mandalinanın ekşi tadı ile nefis olmuştur.Sevgiler