Evet bu tarif tamamen benim yaratıcılıgıma aittir..
Canımızın tatlı istedigi ve birazda acıktığı bir anda yapıverdim..
1 adet yufka ikiye katlanır.Arasına 1 cm kalınlığında dilimlenmiş 6 dilim tahin helvası ( kürek helvası kullandım daha tel tel oluyor )
yufkanın üzerine dizilir.Daha sonra yufka katlanır üzeri kapatılır ve az yağ konulmuş tavada arkalı onlu kızartılır ve servis tabağına alınır.
5 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir ( dikkat sıcak akan helva yakmasın
Afiyet Olsun
3 yorum:
Bu saatte helvayı sevmediğim halde kokusu bile geldi. :)) Ellerinize sağlık deyip yemek bloglarından çıkıyorum.
afiyet olsun ellerine sağlık:)
ben bunu milföy hamuruyla, fırında pişirerek yapıyorum. yufkayla yapmak da harika bir fikir. ilk fırsatta deneyeceğim. ellerinize sağlık.
Yorum Gönder