Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı mercimek
- 3 adet soğan
- Tuz, Karabiber, Pulbiber
- Çörek Otu
Arzuya Göre Üzeri İçin : 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Mercimeği haşlayıp siyah posalı suyunu dökün.
- Bir tavaya sıvıyağ, minikdoğranmış soğanları ekleyip kavurun. Haşlanmış mercimeği ilave edip baharatları da ekleyin. ( Ben bu tarifi mercimek yemeği yaptığım zamanlarda yapıyorum.Fazla suyunu süzerek aynı harcı elde etmiş oluyorum )
- Bir tane yufkayı tezgaha açıp üzerine fırçayla sıvıyağı sürün.Üzerine 1 yemek kaşığı unu serpin. ( bu işlemi unun hepsini yaga karıştırararkta yapabilirsiniz. )
- Yufkanın Yarısını diğer yarının üzerine katlayın. Yani yarım daire şekli verin.Tekrar fırçayla yufaknın üzerine yağ sürün ve un serpin.Yarım ay şeklindeki iki kat yufkayı üçe bölün.
- Geniş kısımlarına mercimekli harçtan koyup yufkayı yanlarından içeri doğru katlayın ve sigara böreği gibi sarıp tepsiye dizin.
- Üzerine yağlı unlu karışımdan sürüp ,çörek otu serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.1 yumurta sarısı yağlı unlu karışıma ekleyebilirsiniz.
- Afiyet Olsun..
2 yorum:
ellerine sağlık mehtapcım. özledik nerelerdesin. dön sahalara
hoş bir görüntü dadıda öyledir tokum ama canım çekti valla sevgiler
Yorum Gönder