28 Ocak 2009 Çarşamba

Aşama Aşama Saray Aşuresi Nasıl Yapılır?









Kuş Üzümü,Kayısı,İncir ve Diğer meyvalarımı sıcak suda beklettim..

İncir,Kuru üzüm,Kuru erik,Siyah kuru üzüm,Hurma,kuru beyaz dut

1 tatlı kaşığı zencefil,2 paket vanilya,1 tatlı kaşığı mahlep,1 yemek kaşığı nişasta karışımını 1 bardak sütle karıştırdım.
1 kg.kestane

Bol tuzlu suda kestaneleri çizik atarak beklettim..Ve fırınladım..

Ben aşuremde kestanelerden 1 kase dolusu ayıklanmış olarak kullandım.Keşke hepsini kullansaydım enfes bir şey oluyor...

Üzeri için meyva süslemelerimde Çilek,Kivi,Muz Ve Nar Kullandım..

Hiç yorum yok: