1 litre tam yağlı süt
65 gr.pirinç (Ortalama bir paşabahçe 200 ml bardağı ile yarım bardaktan az fazla)
80 gr.toz şeker (Ortalama bir paşabahçe bardağıyla 3/2 bardak,yarım bardaktan bir parmak fazla)
1 çimdik tuz
Üzeri İçin;Tarçın,Fındık kırığı yada Fındık File
Tüm malzemeyi karıştırıp,Ocağın üzerinde 1.15 dk saat orta ateşte arada karıştırarak ve taşmasını önleyecek ateşte pişiririz.Pirinçler şişer kıvam bulamaç gibi olmaya başlar.Kaselere boşaltırırız.Hamsiköy sütlacı katkısızdır.Bu malzemelerden başka malzeme konulmaz.Piştiğinde kullanılan sütün %25 i gitmiş 1 litre süt 750 ml kadar düşmüş olacaktır.Hamsiköy sütlacı fırınlanmaz genellikle.Üzerine tarçın ve fındık kırığıyla servis yapılır..
Afiyet olsun..
36 yılını Sütlaç yapmaya ve yaşatmaya vermiş Osman Günel'in tarifinden esinlenerek yaptım.Şeker miktarını sadece çok az arttırdım..
Not:Sütlaçlarınızı en aşağı 4 saat dinlendirirseniz yada akşamdan yapıp sabaha dinlendirirseniz kıvamı ve lezzeti çok daha güzel olacaktır..Mutlaka sunmadan önce dinlendirin..
http://www.karalahana.com/karadeniz-forum/index.php?topic=7704.new burdan bakabilirsiniz..
http://www.karalahana.com/karadeniz-forum/index.php?topic=7704.new burdan bakabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder