29 Ocak 2009 Perşembe

Fırın Sütlaç







1 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta +1 bardak su ile ayrıştırılacak

1 çimdik tuz

1 yumurta sarısı

Hazırlanışı;

Su ile pirinç iyice haşlanır pirinçler suyunu çekene kadar,daha sonra süt ilave edilir ve sütlacımız iyice yoğunlaşana kadar 10-15 dk daha pişirilir.1 su bardağı ılık su ile ayrıştırılmış nişasta yada pirinç unu karışımı sütlaca ilave edilir.Şeker ilave edilir,Biraz daha piştikten sonra fırın kaselerine güveç kase,remekin kase,borcam kase yada aliminyum kaselere sütlacımız paylaştırılır.(Ben bu sefer aliminyum kasede yaptım yıkama olayı olmasın diye :) )Bundan önce 1 kepçe sütlaçtan ayrılır ve içine 1 yumurta sarısı ilave edilir.İyice karıştırılır.Bu karışım sütlac dolu kaselerin üzerine sürülür.Fırın tepsisine dizilen sütlac kaselerimizin yarısına gelecek kadar tepsiye sütlaçlarımızın dibi yanmasın diye su konulur.ve 200 derece fırında üst ızgara çalıştırılarak üzeri kızarana kadar sütlaçlarımız pişirilir..(40 dk ortalama)


Afiyet Olsun..

1 yorum:

İNCİ dedi ki...

Çok güzel gözüküyor cnm ellerine sağlık:)