Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
26 Ekim 2009 Pazartesi
İncir Pastası
Malzemeler; (Büyük Dikdörtgen Borcam Ölçüsü)
40 adet kuru incir
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
2 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin;
2 poşet kremşanti
1.5 su bardağı süt
Ve Ceviz Fındık Kırığı,Çikolata rendesi
Hazırlanışı;
İncirler ılık suda 2 saat bekletilir ve küçük küçük doğranır.Yumurta şeker ile çırpılır.Un,Kabartma tozu ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.Ardından cevizler en son ise incirler kek karışımına ilave edilir.Karışım Yağlanmış büyük dikdörtgen kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirilir.En son üzerine Süt ile çırpılmış kremşanti sürülür.Fındık veya ceviz kırığı,çikolata rendesi gibi arzuya göre süslenerek dolapta 3-4 saat dinlendirilmeye bırakılır.Soğuk olarak servis edilir.Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Merhaba,
pastaniz gercekten cok nefis görünüyor, ellerinize saglik diyorum. Tarifinin aksine sadece 1 su bardagi seker kullansakta olur sanirim, ben cok fazla tatli sevmiyorum da ondan.
Bana da beklerim.
Selam ve sevgilerimle
Tarif bu şekilde yapılmıştır Ama siz 1 yada 1.5 bardak şeker kullanabilirsiniz Tadından bir şey eksiltmeyecektir.
Yorum Gönder