30 Ekim 2009 Cuma

Maklube



Malzemeler;

6 çay bardağı pirinç
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet patlıcan
1 büyük boy soğan
2 büyük boy patates
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar kuş üzümü Ve Salata malzemesi



Hazırlanışı:

  • Pirinç kişi sayısına göre ayarlanarak yıkanır ve tuzlu sıcak suda bekletilir. Kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede haşlanır. Patates, patlıcan ve havuçlar halkalar halinde kesilip tuzlanarak yağda kızartılır. Ayrı bir kaba alınır. Bekletilen pirinç ayrı bir tencerede tereyağı ile kavrularak bir kaba konur. Haşlanan et de hafif yağda kavrulur.Soğanlar halkalar halinde kesilerek asıl yemeğin yapılacağı tencerenin dibine dizilir.(Pilavın dibini tutmaması için)Sıra ile üzerine bir miktar et, patates, havuç, patlıcan dizilir. Bir miktar da kuş üzümü atılır. Üzerine kavrulan pirincin 3 de biri dökülerek düzlenir. Bu işlem 3 kez tekrarlanır.


  • 3. tekrarda pirincin malzemeleri tam kapatmasına dikkat edilir. Bir miktar tuz ilave edilerek pirinç dağılmayacak biçimde üzerini 2 parmak kalınlığında kapatacak kadar kaynamış su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilerek 5 dakika dinlendirilir. Tencere tepsiye ters çevrilerek bir süre sonra kaldırılır. Etrafı salata ve yoğurtla süslenir.

3 yorum:

Smyrnote Design dedi ki...

off o ne güzel gözüküyor öyle, gece gece acıktırdı yaaaaa:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Teşekkür Ederim cnm..

İNCİ dedi ki...

Tam benlik bir tarif princi ve eti birlikte yemeye bayılırım çok güzel olmuş eline sağlık:)