Denenmiş Yemek Tarifleri,Fotograflar,Gezi Ve Hayatımdan Seçmeler
21 Ekim 2009 Çarşamba
Zeytinyağlı Patatesli Bezelye Ve Sucuklu Omlet
Hazırlanışı;
1 adet soğan sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine 1-2 adet sivri biber doğranarak kavrulmaya devam edilir.Ardından 1 yemek kaşığı dolusu salça ilave edilerek biraz daha kavrulur.2 adet patates kabukları soyulur ve irice doğranarak yemeğimize ilave edilir.500 gr.bezelye difrizden çıkartılarak yada konservesi yıkanarak patateslerin üzerine eklenir.Üzerini geçecek kadar su,1 yemek kaşığı tuz ve pulbiber,karabiber eklenir.Yemeğimiz orta ateşte daha sonrada kısık ateşte pişmeye devam edilir.Pişme sonuna doğru ocağın altını kapatmadan 5 dk kala zeytinyağı üzerine gezdirilir.Ve Sıcak olarak servis edilir..Afiyet olsun..
Eşimin Hazırladığı Nefis Sucuklu Omlet
Omletimiz sucuklar biraz kızartılır üzerine çırpılmamış yumurtalar kırılır.Yumurta sahanının üzeri bir kapakla kapatılır ve en kısık ayarda 3-5 dk kadar pişirilir.Kayısı kıvamını sevenler için 3 dk yeterlidir.Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder