Malzemeler; (2 Fırın Tepsisi İçin)
1000 gr.Yu-ka Baklava Yufkası
1 Kavanoz Penguen Kavrulmuş Ispanak konservesi
1 Su bardağı Yonca Kanola Yağı
2 Su bardağı Süt
3 Adet Yumurta
1 Tatlı kaşığı Tuz
Susam
- Hazırlanışı;
- Yonca Kanola Yağı,Süt,Yumurta ve Tuz Çırpılarak sos haline getirilir.
- Yu-ka Baklava Yufkası Komple Tezgaha serilerek ortadan ikiye bölünür.
- Bölünmüş yufkalarımızdan 5 er kat alarak içerine biraz sosdan sürülür ve hazır kavrulmuş penguen ıspanak konservesinden 1 yemek kaşığı konulur.
- Yufkalarımız rulo sarılır ve yağlı kağıt serili tepsilerimize dizilir.
- Hazırlanan kalan bol sosumuzu böreklerimizin üzerine bolca sürüp dökeriz.Üzerine susam serperiz.
- Börek tepsilerimizi 3-4 saat buzdolabında sosunu çekmesi için dinlendiririz.
- 180 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişiririz.
- Sıcak veya ılık olarak servis ederiz.Afiyet Olsun..
Aşçı Notu:Bu Tarif Misafirlerimden tam not aldı.Bolca Yaptığım halde hepsi anından tükendi.Tavsiye edilir.
3 yorum:
Canım süper gözüküyor. Ellerine sağlık. Tam kış böreği olmuş.
Sevgilerimle
Canım ellerine sağlık.
Ispanağı neden konserve kullandın kuzum? tam mevsimi tazecik tazecik..
Tijencim Teşekkür Ederim Canım.
Zehracım ;
Vaktim yoktu ve pratik hazırlamam gerekiyordu.Bu durumlarda kurtarıcı oluyor.
Yorum Gönder