Nefis bir poğçaya ne dersiniz..Hemde Pamuk Gibi..Bakmayın fotografta biraz çok pişmiş haline..Kendileri yumşacıktır :)
Tarif biraz kendimce uyarlanmıştır.Ordan burdan aklımdan kalanlardan toparlanmıştır.Tambuğday unu olmasıda ayrıca lezzet katmıştır.Haydi bakalım mutfağa :D
Malzemeler;
1 Su bardağı Yörsan Süt
1 Yumurta
1 Paket İnstant Yuva Maya
1 yemek kaşığı Toz şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Su bardağı Yonca Mısırözü Yağı
2 yemek kaşığı dolusu Yörsan Tereyağı (100 gr.Kadar)
200 gr.Yörsan Labne Peyniri
2 Su bardağı Sinangil Mantı Unu
2 Su Bardağı Sinangil Tam Buğday Unu
İçi Ve Üzeri İçin;
200 gr.Yörsan Yağlı Beyaz Peynir
Bünsan Galeta Unu
Hazırlanışı;
Süt,maya ve toz şeker eritilir.Ve Kalan Malzemeler eklenerek en son sıra olarak unlarımız eklenir.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.Çok cıvık ise biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Hamur Mayalanma kabına konulur ve 2 saat sıcak bir yerde (Ben Üçsan Plastiğin 3'lü Saklama kablanırın en büyük kabını yoğurma ve mayalama kabı olarak kullanarak kalorifer petekleri üzerinde mayaladım)
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak içersine 1 tatlı kaşığı kadar beyaz peynir konulur.Ve İstenilen şekillerde Yağlanmış Fırın Tepsisine Konulur.Ben bazılarını pide şeklinde yaptım.Zaten fırında kabarınca üzerleri açılıp kızarıyor.
Daha sonra Poğçalarımızın üzerine Galeta unu Serpilir.180 derece fırında 30 dk kadar pişirilir.Afiyet Olsun..
5 yorum:
Çok güzel kabarmış elinize sağlık.Sevgiler.Mine
ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor..
TAM BUGDAY UNUNDAN HEP EKMEK YAPİİM DİYE DÜŞÜNMÜŞTÜM POĞAÇA HİÇ AKLIMAHELEMDİ DOĞRUSU . NEFİS GÖZÜKÜYOR. ELİNE SAĞLIK
ellerine saglık tatlım afiyet bal olsun
sevgiler
Canım harka görünüyor hemde labneli yapmışsın yarın sabah kahvaltıda olsada yesemmm :)
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder