Malzemeler: ( 8-10 Kişilik )
200 gr.CKLT Beyaz Kuvertur Çikolata
3 çorba kaşığı un
100 gr. Tereyağ yada margarin
8 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Değirmen Karamel Vanilya
100 gr. Tereyağ yada margarin
8 yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Kotanyi Değirmen Karamel Vanilya
Üzeri için;
Pudra Şekeri
Dondurma
Hazırlanışı:
Çukur Bir Tavada Tereyağ ile beyaz çikolata benmari usulü eritilir.Eridikten sonra Hızla karıştırılır pütürsüz bir kıvama getirilir.. Daha sonra ocaktan alınır. Başka bir kapta yumurtalar teker teker çırpılarak eklenir.,toz şeker ve karamel vanilya ve un eklenir.İyice homojen bir kıvama gelene kadar çırpılır. Benmari usulü erittiğimiz ve ılıttığımız tereyağlı cklt beyaz çikolata yumurtalı karışıma ilave edilir.
Yağlanıp, pudra şekeri ile kaplanmış sufle kalıplarının 3/2 si Doldurulur.
Önceden 180 derece ısıtılan fırında 10-11 dk.pişirilir. Daha fazla tutarsanız akışkanlığını kaybeder. (Çatladıktan sonra fırından çıkarabilirsiniz çok içi kurumadan)
Üzerine pudra şekeri eleyerek, sıcak olarak çikolata sos ve Kaymaklı yada Çikolatalı Dondurma ile servise sunulur.Afiyet Olsun
Türkiyenin en büyük çikolata mağazası www.cikolatasepeti.com uğramadan geçmeyin..
5 yorum:
şekerim ellerine sağlık harika olmuş afiyet şeker olsun
Meloşum iyi akşamlar eridim bittim ne
muhteşem bir görüntü ellerine sağlık
kocaman öpüyorum.
hiç sevmem :) demeyi isterdim ama eminim şahanedir tadı
Off lar ceke ceke bakdım resme..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler.
yemekkk:) bu blogun müdavimi olucam gibime geliyor :)
sevgiler..
http://suedabilgin.blogspot.com/
Yorum Gönder