SEVGİLİ ARKADAŞLAR VE TAKİPCİLERİM;
ŞİMDİDEN SİZLERE İYİ VE NEŞELİ BAYRAMLAR DİLİYORUM VE BU GÜZEL BAYRAM GÜNLERİNİ TATLANDIRMANIZ İÇİN HARİKA VE LEZZETİ TESCİLLENMİŞ,ARŞİVİMDE BULUNAN,HERKESİN YAPTIĞIMDA AA BU HAZIRMI? PASTANEDENMİ ALINDI DEDİĞİ BİR ŞEKERPARE TARİFİ VERİYORUM.MUTLAKA DENEYİN :) BU LEZZETTEN KENDİNİZİ VE MİSAFİRLERİNİZİ MAHRUM ETMEYİN :)
TEKRAR İYİ VE GÜZEL GEÇEN BİR BAYRAM DİLİYORUM HEPİNİZE..
MALZEMELER:
1 PAKET MARGARİN
2 YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI AYRILICAK)
1/2 BARDAK TOZ ŞEKER
1/2 BARDAK İRMİK
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI KOTANYİ DEĞİRMEN VANİLYA KARAMEL veya VANİLYA PAKEDİ
ALABİLDİGİ KADAR UN (KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR YAPILIR)
ŞERBETİ İÇİN:
5 BARDAK TOZ ŞEKER
5 BARDAK SU
8 DAMLA LİMON SUYU
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
İLK ÖNCE ŞEKER SU KAYNATILIR BİR TENCEREDE VE LİMON SUYU İLAVE EDİLİR VE 15 DK KAYNATILIR.ILINMAYABIRAKILIR.DAHA SONRA TÜM HAMUR MALZEMESİ KARIŞTIRILIR.CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE HAMURDAN PARÇALAR ALINIR VE YUMURTA ŞEKLİ VERİLİR VE YASSILAŞTIRILIR ŞEKERPARELER.DAHA SONRA ŞEKERPARELERİN ÜZERİ ÇATALIN TERSİYLE BATIRILIR.ÜZERLERİNE AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISINDAN SÜRÜLÜR VE 180 DERECE ISINMIŞ FIRINA VERİLİR.ÜZERLERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.FIRINDAN ÇIKAN ŞEKERPARELER 3 DK BEKLEDİKTEN SONRA ILIK ŞERBET ÜZERİNE DÖKÜLÜR.ÜZERİ TEPSİNİN BAŞKABİR TEPSİYLE KAPATILIR.ŞERBETİ ÇEKİNCE HİNDİSTAN CEVİZİ VE TOZ HALİNDE ANTEP FISTIĞI VARSA SÜSLENİLİR.SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN..
Püf Noktası : Mutlaka Tarife bağlı kalınıp,ölçülere uyulmalıdır..
4 yorum:
bu tatliyi ben de kime yapsam senin aldigin tepkileri aliyorum cok guzel bir tatli gercekten de eline saglik
Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
görüntüden belli zaten lezzeti. hmmm nasıl hüpletilir bunlar misler gibi. ellerine sağlık. İyi bayramla dilerim
Sevdikleriniz ve ailenizle birlikte mutlu, huzurlu ve neşe içinde bir bayram tatili dileriz.
Sevgilerimizle...
DEKOR GURU EKİBİ
www.dekorguru.com
Yorum Gönder