22 Ocak 2011 Cumartesi

Karemelli Kabak Tatlısı

Photobucket

Bu lezzetli Tatlıyı geçen hafta kayınvalimdelerde yaptım...
Kabak Tatlısını sevmeyen Esra bu tatlıyı çok beğendi.Artık oda bir kabak sever :)
Hatta kendisi blogundada yayınladı...


Esra Cafe'nin Yazarı Sevgili Esra Artık Bizlerle..

Oda artık bir Tarif Rehberi.Com Yazarı..

Yakında yeni tariflerini ve eski tariflerini sizlerle paylaşacak..

Hoşgeldin Diyerek Tarifime Geçiyorum..

Tarif Kestane Şekeri tadında olduğu için adını balkabağı şekeri koydum :)




Malzemeler:

2 kg.Temizlenmiş Balkabağı

3 su bardağı Toz şeker




Hazırlanışı:

Ayıklanmış temizlenmiş kabaklar iri iri doğranır.

Yayvan bir tencereye dizilir.Üzerine Tozşeker serpilir.

1-2 saat bekletilerek dinlendirilir.

Ocağın altı açılır.Kaynamaya bırakılır.Kabak ve şekerler suyunu bırakınca altı kısılır.Pişmesine yakın suyunu çekmesi ve şekerin karamelize olması için ocağın altı açılır.

Suyunu çektikten sonra şeker biraz karemelize olmaya başlar.Altı kapatılır.

Soğuyunca servis tabağına alınır ve Arzu edilerek süslenerek servis edilir.Afiyet Olsun..

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir fikir ama kabak harika görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Meloşçum, bir şey karamelize edilmişse o şeyin ne olduğunun bir önemi yoktur zaten benim için. Bayılırım her tür karamel tadına..Ellerine sağlık, Esra da hoşgelmiş sefa getirmiş..

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler...