Hamuru İçin :
2 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 adet yaş maya
1 çimdik tuz
1 küçük çay bardağı toz şeker ( 4-5 yemek kaşığı kadar )
1 çay bardağı sıvıyağ
Alabildiği kadar un ( Ele yapışmayan hamur kıvamına kadar azar azar konulur )
Hazırlanışı:
Önce hamurumuz yapılır.. Ilık süt şeker tuz ve maya konularak maya eritilir.Yumurtası ve sıvıyağı eklenir karıştırılır.Un yavaş yavaş eklenerek ele yapılmayan bir hamur elde edilir. Hamur 1 saat kadar üzeri kapatılarak mayalandırılır. ( Mümkünse sıcak bir ortamda beklesin.Tencere kapağı veya petekler gibi )
Mayalanan hamurdan 16 parça elde edilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Tepside mayası gelmesi beklenir ( bu aşamaya tepsi mayası diyoruz .İşlem kısa sürsün isterseniz fırını 50 dereceye ayarlayın ve fırında bekletin tepside mayası gelip hamurlar şişsin daha sonra ayarı 180 dereceye çıkartın)
Daha sonra 180 derece sıcak fırına verilir. Üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Arzu ettiğiniz tavuk,köfte ,tost v.s gibi yemeklerinizle birlikte kullanabilirisiniz..Afiyet Olsun..
3 yorum:
Çok güzel kabarmışlar, bayıldım :)
sandviç ekmekleri çok puf görünüyorlar ben de yakın zamanda yapmayı düşünüyorum ,inşallah ben de tutturabilirim :)
emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz
Yorum Gönder