Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi
MALZEMELER:
200 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
1 paket süt kreması
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tepeleme kahve fincanı un
1 litre süt
1 paket süt kreması
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tepeleme kahve fincanı un
1 tepeleme kahve fincanı buğday yada mısır nişastası
2 adet damla sakızı veya 4 -5 damla , damla sakızı aroması
YAPILIŞI
Krema hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra en son damla sakızı veya aromasını ve kremayı ilave ediyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıyoruz muhallebimizi 2-3 dakika miksere vuruyoruz.Ve sudan geçirilmiş borcama ( yapışmasın diye borcamı suyla yıkayıp suyunu dökün ) muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Bir bıçak yardımıylada ince ince kıyabiliriz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.En son şekeri ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz kadayıfları soğumaya bırakıyoruz.Soğumuş olan Muhallebinin ( Soğumuş olmalı ,Kadayıflar kıtırlığını kaybeder yoksa ) üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendiriyor dilimleyerek yada rulo yaparak servis ediyoruz.Afiyet Olsun..
Krema hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra en son damla sakızı veya aromasını ve kremayı ilave ediyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıyoruz muhallebimizi 2-3 dakika miksere vuruyoruz.Ve sudan geçirilmiş borcama ( yapışmasın diye borcamı suyla yıkayıp suyunu dökün ) muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Bir bıçak yardımıylada ince ince kıyabiliriz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.En son şekeri ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz kadayıfları soğumaya bırakıyoruz.Soğumuş olan Muhallebinin ( Soğumuş olmalı ,Kadayıflar kıtırlığını kaybeder yoksa ) üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendiriyor dilimleyerek yada rulo yaparak servis ediyoruz.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder