31 Ekim 2012 Çarşamba

Kadayıflı Sakızlı Muhallebi



Kadayıflı Sakızlı Muhallebi Tarifi

MALZEMELER:
200 gr tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
1 paket süt kreması
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
1 tepeleme kahve fincanı un 
1 tepeleme kahve fincanı buğday yada mısır nişastası
2 adet damla sakızı veya 4 -5 damla , damla sakızı aroması

YAPILIŞI
Krema hariç muhallebi malzemelerini karıştırıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Daha sonra en son damla sakızı veya aromasını ve kremayı ilave ediyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıyoruz muhallebimizi 2-3 dakika miksere vuruyoruz.Ve sudan geçirilmiş borcama ( yapışmasın diye borcamı suyla yıkayıp suyunu dökün )  muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Bir bıçak yardımıylada ince ince kıyabiliriz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.En son şekeri ilave edip 1 dakika daha kavuruyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz kadayıfları soğumaya bırakıyoruz.Soğumuş olan Muhallebinin ( Soğumuş olmalı ,Kadayıflar kıtırlığını kaybeder yoksa ) üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendiriyor dilimleyerek yada rulo yaparak servis ediyoruz.Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok: