3 Aralık 2008 Çarşamba

Mercimek Köftesi (Naris'ten)


1 kase kırmızı mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlıyoz.Haşlandıktan sonra 1/2 kase köftelik buldur ekliyoz karıştırıyoruz.Kapağını kapatıp biraz dinlendiriyoruz bulgur suyunu çeksin diye..Sonra Bolca taze soğan ve maydanoz,1 çay bardağı zeytinyağı,1 tatlı kaşığı tuz,nane,arzuya göre karabiber,1 yemek kaşığı pulbiber,1 yemek kaşığı domates salçası koyup hepsini yoğuruyoruz.Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak uzunlamasına köfte şekli veriyoruz.Marul,Kıvırcık ile servis ediyoruz.Afiyet olsun..
Not ; Çok Yumuşak bir hamur olma durumunda ince bulgurdan biraz daha ekleyebilirsiniz..

Hiç yorum yok: