MALZEMELER;
· 4 Su Bardağı Un
· 100 gr Kakao
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Çimdik Tuz
· 100 gr Sütlü Çikolata
· 125 gr Tereyağı
· 3 Paket Bonibon
· 1 Su Bardağı Toz Şeker
· 2 Yumurta
· 1 Paket Vanilya
YAPILIŞI;Tereyağımızı ve çikolatamızı bir kapta benmari usulü eritin. Diğer yandan un,kakao kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle çırpın. Eritilmiş yağımızı ve çikolatamızı da karışımıza dahil edin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımımızıda ekleyin ve karıştırın.1 Paket Bonibonu hamura ekleyin..
Tepsimize yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamur parçaları koparın. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha çıvık bir hamur oluyor .170 Derece Fırında 15 dk. Pişirin.Fırından çıkar çıkmaz.Bonibonları üzerine yerleştirin.Daha sonra soğumasını bekleyin.Afiyet Olsun..
· 4 Su Bardağı Un
· 100 gr Kakao
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Çimdik Tuz
· 100 gr Sütlü Çikolata
· 125 gr Tereyağı
· 3 Paket Bonibon
· 1 Su Bardağı Toz Şeker
· 2 Yumurta
· 1 Paket Vanilya
YAPILIŞI;Tereyağımızı ve çikolatamızı bir kapta benmari usulü eritin. Diğer yandan un,kakao kabartma tozu ve tuzu bir kapta harmanlayın.Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle çırpın. Eritilmiş yağımızı ve çikolatamızı da karışımıza dahil edin ve karıştırmaya devam edin. Unlu karışımımızıda ekleyin ve karıştırın.1 Paket Bonibonu hamura ekleyin..
Tepsimize yağlı kağıt serin. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamur parçaları koparın. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha çıvık bir hamur oluyor .170 Derece Fırında 15 dk. Pişirin.Fırından çıkar çıkmaz.Bonibonları üzerine yerleştirin.Daha sonra soğumasını bekleyin.Afiyet Olsun..
Bu tarifi bizimle paylaşan ve resimleyen Sibel arkadaşıma çok teşekkürler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder