8 Temmuz 2009 Çarşamba

2 Yeni Tarif Birden : Yaz Meyva Şölenli Kek & Etli Yaz Türlüsü

Yaz Meyvalarından Şahane Bir KekGeçen gün benim minik prenses tutturdu anne pastaa anne pasta...Büyümüşte küçülmüş pastayıda öğrenmiş :)
Ee Tamam Kızım sana pasta yapalım ama şöyle lezzetli ve vitaminli olsun dedim..

Dolaptada yumurta baktım 1 tane kalmış..Dışarı çıkmayada üşendim..Kendimce bir tarif geliştirdim hemen..Hem Hafif hem Sağlıklı..Diyet Kekide denebilir aslında buna.Diyetteki kişilerin hafif yapabileceği bir kek..Yağ,un ve şeker oranı çok düşük.10 dilime bölünse kişi başına düşen kalori miktarı tahminen 100-130 kaloriyi geçmez :)

Ve Sonuç ortaya yumuşacık,hafif,Çok lezzetli ve tadı meyvaları yerken hafif mayhoş bir kek çıktı..Mutlaka Deneyin güzel ve hafif bir sunum olacaktır..

Gelelim Tarifimize;

Malzemeler;

1 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Mevsim Meyvaları;

1 adet doğranmış taze şeftali
4 adet doğranmış taze kayısı
3 adet taze doğranmış kırmızı erik
10-15 adet siyah frenk üzümü
1 avuç çekirdeklerinden ve saplarından ayrılmış kiraz (Vişneler henüz yeni çıkıyor almadım arzu eden vişnede kullanabilir)

Üzeri İçin: File Badem



Hazırlanışı;

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Ve Meyvalar hariç geri kalan malzemeler ilave edilerek karıştırılır.Çok çırpmaya gerek yok bu keki.Ardından taze mevsim meyvalarımız ilave edilir.Hafifçe Karıştırılır.Ben dikdörtgen kek kalıbı kullandım bu keke yakışacağı için sizler herhangi bir yağlanmış kek kalıbına koyabilirsiniz.Kek kalıbınız mümkün mertebe en küçük boy olsun.Kek harcımız çok değil.Üzerinede file badem serpip 180 derecede 30 dk.pişirdim.Tabii meyvalı oldugu için kontrol etmek gerek pişimini.Bıçak batırarak kontrol edebilirsiniz.Bıçağa yapışmıyorsa kekikiniz pişmiştir..Afiyet Olsun..

Etli Yaz Türlüsü

Malzemeler var ama tarif araştırmaya vakit yok...Hemen klasik tarzda yapmya koyuldum..Sonuç İse muhteşem....Mutlaka Deneyin derim..

Malzemeler;
250 gr.Kuşbaşı Doğranmış Et
1 büyük baş piyazlık doğranmış soğan
3 adet doğranmış domates
2 adet sivri biber
1 büyük doğranmış bostan patlıcanı (Çok büyük boy idi)
1 kg.Taze Fasulye
3 orta boy taze patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acıbiber salçası
1/2 Çay bardağı Riviera Zeytinyağı,
Tuz Ve Karabiber
1 litre Kaynamış Sıcak Su
Hazırlanışı;
Soğanlar ve minik doğranmış biberler kavrulur.Etler ilave edilir.Kavrulmaya devam edilir.Ardından doğranmış domatesler ilave edilerek kavrulur.Daha sonra domates ve acıbiber salçası eklenerek karıştırılır.
Ardından Üzerine taze fasulye,patates ve patlıcan ilave edilir.Su,Tuz ve Arzuya göre piştikten sonra karabiber ilave edilir..
Ben düdüklü tencerede pişirdim.Sizlerde düdüklü tencerede ilk önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte 2 saat pişirseniz lezzetli bir sonuç alacaksınız.Heleki 1 gece dolapta bekleyince suyu koyulaşıyor domatesin tadı çıkıyor ortaya.Mutlaka Deneyin..
Afiyet Olsun..



2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

HER İKİ LEZZETDE NEFİS GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...