Malzemeler;
1 bardak un
100 gr.margarin
1 litre süt
3/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu damla sakızı macunu (Yoksa damla sakızı 3-4 adet)
1 poşet kremşati (sade)
Çilek Sosu İçin;
500 gr.Çilek (Robottan geçirilmiş)
1/2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı;
Un ve margarin 20 dk birlikte kavrulur.Ardından süt ve toz şeker ilave edilerek pişirilir.En son damla sakızı macunu ilave edilerek karıştırılır.Ilınmaya bırakılır.Ilınan kremamıza 1 poşet kremşanti ilave edilir.Ve blender ile 5 dk çırpılır.Geniş bir borcama kremamız dökülür.Buzdolabında dinlenmeye alınır.
Bu arada çilek püresi,1 yemek kaşığı nişasta ve toz şeker karıştırılarak ocakta kaynayada dek karıştıra karıştıra pişirilir.Ve buzdolabındaki kremamızın üzerine dökülür.En az 4-6 saat dinlendirerek servis edilir.Afiyet Olsun..
Patatesli El Açması Çarşaf Böreğimin (Boşnak Böreği) Tarifine buradan ulaşabilirsiniz..Buradaki tarif kıymalıdır.Aynı tarife haşlanmış patatesli harç ile yapılarak uygulanmıştır.
5 yorum:
Yumurta kokmuyor, sorun da yaratmıyor. Haber vereyim dedim. Börek de tatlı da birbirinden güzel. Ellerinize sağlık.
Canım açmışsın siteni hayırlı uğurlu olsun.Börek ve tatlı da nefis gözüküyor eline sağlık:))))
Canım tatlında böreğinde nefis gözüküyor boşnak böreğini not aldım:)))
Ellerine sağlık mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle...
Börekten gözümü alamadm.Tamda acıkmışken çok fena oldu:)
ellerine sağlık canım.Böreği özellikle deneyeceğim
canımın içiii öncelikle siten hayırlı olsun,yine döktürmüşün tatlında böreğinde süper görünüyor,ellerine sağlık... he bu arada seni mimledim canımcığım bloğuma uğrarsan sevinirim.... ecrinide senide çok çok öpüyorum
Yorum Gönder