29 Temmuz 2009 Çarşamba

Kıymalı Pide & Yumurtalı Pide & Patlıcan Soslu Makarna & Ağlayan Pasta

Photobucket
Hayatımız bu sıralar rutin..Gündüz Havuş Başı Yüzme Ve Güneşlenme..Akşam Piknik..Bu hafta yatılı misafirlerim vardı..Beraber hem havuz keyfi yaptık akşamlarıda Emirgan Korusu Piknikleri..İşte Dünki Menümüz;

Kayınvalidem daha önceden katmer hazırlamış ve Zeytinyağlı yaprak dolması sarmış,Bizde görümcem kızıma bakarken bende bu mamaları hazırladım.Kimi son anda kiminide akşamdan hazırladım..

Tarifler;

Kıymalı Ve Yumurtalı Pide (Tarif tamamen bana aittir.Poğçadan yola çıktım,Pideye Döndüm Ama sonuç İnanılmayacak kadar harika idi.Nişastanın verdiği tat ise muhteşem idi.İnanılmaz beğenildi)
Hamur Malzemeleri;
  • 1 yumurta

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

  • 2 bardak süt

  • 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı dolusu kadar)

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı mahlep

  • Alabildiği Kadar Un (Ortalama 800 gr.)


İç Harcı İçin;


  • 4 baş doğranmış soğan

  • 500 gr.Kıyma

  • 3 kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domates

  • 3 adet Sivribiber

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı vegemix çeşni

  • Kıyılmış Maydanoz

  • 3-4 adet yumurta Sarısı


Photobucket

Hazırlanışı;


  • Tüm hamur malzemeleri yoğurulur.Ve Mayalanmaya bırakılır.

  • Diğer taraftan sıvıyağda soğanlar kavrulur.Kıyma ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.Ardından biber,domates,baharatlar en son maydanoz ilave edilerek iç harcımız hazırlanır.

  • Hamurumuzdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapılır.

  • Un ile birlikte hamur bezeleri uzunlaması merdane ile açılır.

  • İçerisine kıymalı harçtan konulur.Ve kenarlarından kapatılır.

  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine konulur.Hamur Kısımlarına yumurta sarısı sürülür.

  • Yumurtalı pidelerimiz için daha büyük ve geniş bir hamur açılır.Aynı işlem tekrarlanır.Ve yağlanmış tepsiye dizilir ve 200 derece fırında pişirilir.Pişmenin Son 10 dakikasında yumurtalı yapacağımız pideleri çıkartır ortalarına yumurta sarıları veya tümü kırılarak tekrar fırına verilir.10 dk.Sonra fırından çıkartılır.Afiyet Olsun..
Patlıcan Soslu Makarna (Tamamen kendime ait bir tariftir)

Photobucket

Malzemeler;

1 paket Makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı


1 Litre Kaynamış Su

Sosu İçin;

2 adet sivri biber

3 adet patlıcan (Küp Küp Minik Minik Doğranmış)
4 adet rendelenmiş domates
2 diş Sarımsak
Tuz,Pulbiber

Hazırlanışı;

Erimiş tereyağı ve zeytinyağı karışımına 1 litre kaynamış su ilave edilir.Ardından kaynayan suya makarna konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte pilav gibi suyunu çekene kadar pişirilir.
Diğer Taraftan Hafif yağda minik doğranmış patlıcanlar kızartılır daha sonra minik minik kıyılmış biberler kavrulur,üzerine domates rendeleri,Çok az tuz ve sarımsak rendesi ilave edilerek 10 dk.pişirilir.Sulanırsa merak etmeyin sos makarnanın üzerine dökülünce makarna onu emecektir.
Ardından pişen makarnamız servis tabağına alınır ve üzerine Patlıcan sosumuz serilir.Sıcak Servis Edilir.Afiyet Olsun..

Ağlayan Pasta (Tamamen kendimce uyarladığım bir Ağlayan Pasta tarifidir.Diğer Tariflerden farklıdır)

Photobucket

Malzemeler;

6 yumurta
2 bardak toz şeker
6 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sıvıyağ
2 bardak süt
1.5 bardak un
1/2 bardak nişasta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


Kreması İçin;

2 poşet sade kremşanti
2 bardak süt


Üzeri İçin;

Çikolatalı Dondurma Sosu

Photobucket

Hazırlanışı;

  • Yumurta,Tozşeker çırpılır.Kakao,sıvıyağ ve süt eklenir.Ve Çırpılır.Karışımdan 2 bardak ayrılır.

  • Daha sonra kalan karışıma un,nişasta,vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.Yağlanmış tepsiye karışım dökülerek 180 derece fırında 30 dk.pişirilir.

  • Pişen kek dilimlenir.Ve üzerine ayırdığımız sos her tarafına eşit miktarda dökülür.Sıcak fırında dinlenmeye ve sosu çekmeye bırakılır.(Fırın kapalı olacak)

  • Başka bir kapta kremşanti ve süt çırpılır.Fırından kekimiz çıkartılır ve soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra üzerine Kremşantinin Hepsi Sürülür.Buzdolabında soğumaya bırakılır.

  • En son servis edilecekken üzerine dondurma sosu ile süslenir ve servis edilir.Afiyet Olsun..

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımmm off off offfff
Amanın bunlar ne güzel ...
Ellerine sağlık güzelim hepside nefis gözüküyor..

Zehra Gürgen dedi ki...

Meloş bu rutinliğinize hayran kaldım bende istihyorum.
Hepsi harika yaptıklarının ama ağlayan kekin görüntüsü süper!!

ellerine sağlık canım
sevgiler

Unknown dedi ki...

Herbiri birbirinden lezzetli ve görüntü tam puan emeğine ellerine sağlık afiyetler olsun canım ağlayan kek ye beni diye bağırıyo cidden:)
Sevgiler