16 Temmuz 2009 Perşembe

Ceviz Mantolu Ay Çöreği

ay çöreği 2

ay çöreği

Malzemeler

  • 4.5 - 5 bardak un

  • 2 çay bardağı süt

  • 1/2 paket maya

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 100 gr.margarin

  • 1 yumurta (Akı hamura,sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)


İçi İçin;

  • 1 kakaolu baton kek yada daha önceden yapılmış 6-7 dilim kek

  • 1 su bardağı üzüm kurusu

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

  • 1 çay bardağı süt


Hazırlanışı;

  • Hamur malzemeleri sırasıyla hepsi karıştırılarak yoğurulur.

  • Diğer yandan iç malzemesi hepsi karıştırılarak hazırlanır.

  • Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yada merdane ile incecik açılır.

  • İçerisine hazırlanan kekli iç malzemesinden konulur.Ve kapatılır.sonra kapatılan ay çöreği rulo yapılarak ay şekli verilir.

  • Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzerine ceviz kırıkları serpilir.(Fındık yada badem filede serpilebilir fakat bu sefer ben ceviz kırıkları ile mantoladım)

  • 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun

2 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

gerçektende farklı geldi bana emeginize salık.

Pembe Tatlar dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK DEĞİŞİK GÖZÜKÜYOR:)