Malzemeler
- 4.5 - 5 bardak un
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 paket maya
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 100 gr.margarin
- 1 yumurta (Akı hamura,sarısı ayrılıp üzerine sürülecek)
İçi İçin;
- 1 kakaolu baton kek yada daha önceden yapılmış 6-7 dilim kek
- 1 su bardağı üzüm kurusu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
- 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı;
- Hamur malzemeleri sırasıyla hepsi karıştırılarak yoğurulur.
- Diğer yandan iç malzemesi hepsi karıştırılarak hazırlanır.
- Ardından hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava yada merdane ile incecik açılır.
- İçerisine hazırlanan kekli iç malzemesinden konulur.Ve kapatılır.sonra kapatılan ay çöreği rulo yapılarak ay şekli verilir.
- Yağlanmış tepsiye dizdiğimiz ay çöreklerinin üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzerine ceviz kırıkları serpilir.(Fındık yada badem filede serpilebilir fakat bu sefer ben ceviz kırıkları ile mantoladım)
- 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir.Afiyet Olsun
2 yorum:
gerçektende farklı geldi bana emeginize salık.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK DEĞİŞİK GÖZÜKÜYOR:)
Yorum Gönder