Malzemeler;
1 çay bardağı dolusu ev tarhanası
2 su bardağı Yonca domates rendesi
5 yemek kaşığı Yonca Mısırözü Yağı
3 Yemek Kaşığı Selva Tel Şehriye
1 tatlı kaşığı Billur tuz
1.5 litre Kaynamış Su
Üzeri İçin;
Sek Rendelenmiş Taze Kaşar Peyniri
Nane
Hazırlanışı;
Sıvıyağda Tarhana ve Şehriye 3 dk kavrulur.Ardından Yonca Domates Rendesi ve tuz ilave edilir.En son kaynamış su ilave edilerek karıştıra kraıştıra kaynanması beklenilir.Kaynadıktan sonra altı kısılarak 30 dk.daha pişirilir.Daha sonra çorba kasemize alarak Rendelenmiş kaşar peyniri ve nane ile süslenerek sıcak servis edilir.Afiyet olsun..
11 yorum:
Soğuk havaların vazgeçilmezi çorbalar hele ki yanında da sıcacık ekmek var ise başka bir şey istemez..
Ellerıne sağlık....
İçinde tarhana varsa herşey yenir :))
Miss gibi kokusunu özledimm :( Ellerine sağlık canım...
Mrb cnm . Çorba nefis gözüküyor. Ellerine sağlık:)Ziyaretin için teşekkür ederim bu arada.Hangi makinayı kullandığımı sormuşsun aslında kullandığım makina o kadar iyi bi makine değil. Kendi çapımızda çabalıyoruz işte. Fotoğrafçımısın sorusuna gelince kendimi fotoğrafçı sanıyorum bazen:D
istersen sen benim mail adresimi kaydet ordan görüşelim hurulhuda@w.cn
sevgiler:)
ellerinize sağlıkk nefiss:))
Tarhana candır gribe birebir biz Elazığ'lıyız rahmetli babaannem çok yapardı canım afiyet olsun
Ellerine sağlık canmı çok nefis görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim
sevgiler
Sevilcim çok teşekkürler
Kalp kurabiye sağolasın cnm
Stil Direktörüm Edacım ne güzel hemşeri sayılırıs yakınından uzağından :) Tarhana benim kayınvalidemden:)
Hilalcim Canım İnşallah yakinen görüşmek isterim cnm
Küçük Sofra canım gel ben sana yaparım.
Mavi boncuk teşekkürler arkadaşım
Yorum Gönder