11 Ekim 2010 Pazartesi

Kadayıf Dolması ( Erzurum Yöresine Ait )


Güzel bir hafta sonunun ardından yine tariflerle dolu bir haftaya girdik..

Yine Sevgili Lezzetli eller İstasyonu blogunun sahibi Kübra'ya ait bir tarif..Erzurum yöresine has bir tatlı..

Tarife geçmeden önce Bir sonraki post'umda Nescafe Polonezköy'de Legent Hotel'de Gerçekleştirilen etkinliği paylaşacağım..

Geçelim Tarifimize;

Kadayıf Sarması


Malzemeler:

250 gr.Kadayıf

Bol Ceviz


Sıvı yağ


Yumurta


2.5su bardağı şeker


2 bardak su


Limon


YAPILIŞI:


Kadayıf dolması yapabilmek için öncelikle kadayıfın çok taze olması gerekiyor.Daha sonrakadayıftan avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp içine çekilmiş ceviz içi koyup çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.diğer bir taraftada şeker ve suyu kaynatıp şerbeti yapıyoruz kaynayınca 1,2 damlada limon suyu ekleyip kapatıyoruz.Sardığımız kadayıfları iyice çırpılmış yumurtaya bulayıp çok kızgın olmayan yağda kızartıyoruz.ve soğumuş olan şerbetle buluşturuyoruz:)AFİYET OLSUN..
 
http://lezzetlielleristasyonu.blogspot.com/

4 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Off süper olmuş ellerine sağlık..

Nilgün Komar dedi ki...

süper ablamda çok yapar bayılıyorum bu lezzeteeee

Online Decoration dedi ki...

Kesin lezzetlidir. Elinize sağlık.

Ballı Cimcime dedi ki...

Nefisss olmuş ellerinize sağlık. Ailecek çok severiz, afiyetler olsun. Sevgiler..