DİĞER WEB SİTEMİ ZİYARET ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ..
Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Kıymalı iç Harcı için:
750 gr. kıyma
1 kg.soğan
Tuz ve Karabiber
Peynirli iç Harcı İçin:
1/2 Demet maydanoz
1 yumurta
1/2 kg peynir
Hazırlanışı :
Geniş bir kasede ılık su, maya ve bir tatlı kaşışı şekeri koyun.Daha sonra unu ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur 1 saat kadar dinlendirin. (Hamur mayalanana kadar)
Soğanı çok az kavurun.Kıymayı kavurun içine tuzunu ve biberini ekleyin.
Ayrı bir kaptada peynirli iç harcını hazırlayın. Peynir, yumurta ve maydanozu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Ve merdaneyle açıp içine istediniz harçtan koyun ve ağzını kapatın. Ağzını kapadıktan sonra fırın tepsinin boyu kadar pideyi uzatın. Unlanmış tepsiye dizin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin..
Üstü kızaran pideleri fırından aldıktan sonra pidelerin üstünü tereyağ ile yağlayın.
Pideleri bir tepsiye alın ve üstüne bir örtü örtüp 15 dk.dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun
Aşçı Notu : Kıymalı iç harcını 1 gün önce kavurun ve baharatlarını koyup buzdolabında dinlendirirseniz pideniz daha lezzetli olur.
1 kg un
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
Kıymalı iç Harcı için:
750 gr. kıyma
1 kg.soğan
Tuz ve Karabiber
Peynirli iç Harcı İçin:
1/2 Demet maydanoz
1 yumurta
1/2 kg peynir
Hazırlanışı :
Geniş bir kasede ılık su, maya ve bir tatlı kaşışı şekeri koyun.Daha sonra unu ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur 1 saat kadar dinlendirin. (Hamur mayalanana kadar)
Soğanı çok az kavurun.Kıymayı kavurun içine tuzunu ve biberini ekleyin.
Ayrı bir kaptada peynirli iç harcını hazırlayın. Peynir, yumurta ve maydanozu karıştırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparın. Ve merdaneyle açıp içine istediniz harçtan koyun ve ağzını kapatın. Ağzını kapadıktan sonra fırın tepsinin boyu kadar pideyi uzatın. Unlanmış tepsiye dizin.
200 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin..
Üstü kızaran pideleri fırından aldıktan sonra pidelerin üstünü tereyağ ile yağlayın.
Pideleri bir tepsiye alın ve üstüne bir örtü örtüp 15 dk.dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.Afiyet Olsun
Aşçı Notu : Kıymalı iç harcını 1 gün önce kavurun ve baharatlarını koyup buzdolabında dinlendirirseniz pideniz daha lezzetli olur.
5 yorum:
pideyi çok seviyorum çalıştıgım zamanlar ne çok yerdik.bak şimdi çanım çok çekti ve beni taaaaaaaaa uzaklara göturdü bir pidenin yaptıgı şeye bakarmısın.her şey ne güzeldi ne güzel.vay be.elleriniz dert görmesin inşallah.hayırlı günler.
Hımm pişerken evv misler gibi kokmuştur elerine sağlık canım...
Vay vay vay vay!Bugünlerde bir iştah açık ki sorma.
Süper görünüyor puf puf...
Sevgiler:)
Meloşçum, nefis görünüyor. Ellerine sağlık tatlım..
Enfes görünüyorlar :))
http://buketpoyraz.blogspot.com
Yorum Gönder