YENİ WEB SİTEM TARİFREHBERİ.COM'UN ZİYARET ETMEYİ UNUTMAYINIZ..YENİ YAZILARLA ORDAYIZ..
Malzemeler:
1.5 su bardağından çok az fazla un
1.5 su bardağından çok az fazla tozşeker
2 litre süt
1 Tatlı kaşığı Tarçın
200 ml.Sek Süt Kreması
Üzeri İçin Sos: ( Bu sos bana aittir )
400 gr.Cklt Bitter Kuvertur Çikolata
1.5 su bardağı Süt
Süslemek İçin:
Kotanyi Değirmen Vanilya Karamel
Cklt Damla Çikolata
Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
Süt Kreması Ve Tarçın Hariç Süt,Un,Şeker Bir tencerede buluşturulurak karıştırılır.
Pütür kalmaması için blendere vurulur.
Orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılır 10 dk.daha karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
Daha sonra ocağın altı kapatılır ve muhallebimiz 30 dk dinlendirilir.
Ardından içerisine Süt Kreması Katılır.Ve Tekrar El Blenderi ile 5 dk.vurulur.Tarçında içerisine ilave edilir.
Borcam tepsiye süt kremalı karışım yayılır yada cuplara paylaştırılır (cuplara daha çok yakışacaktır kıvamı açısından )
5 dk.Tepside dinlendirdikten sonra üzerine bolca kotanyi değirmen vanilya karamen çekilir..
Üzeri kaplanır.Muhallebinin sıcağıyla karemel vanilya erir.
Ardından küçük bir tencerede 1 bardak süt ile kırılmış çikolatalar karıştırılarak ocakta eriyene kadar pişirilir.
Karışım erimiş ve koyu bir kıvama gelince altı söndürülür.
Bu sos borcamın üzerine yada cuplara pay edilir.
Damla çikolata ve hindistan cevizi ile süslenir.
En az 5-6 saat dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun..
1.5 su bardağından çok az fazla un
1.5 su bardağından çok az fazla tozşeker
2 litre süt
1 Tatlı kaşığı Tarçın
200 ml.Sek Süt Kreması
Üzeri İçin Sos: ( Bu sos bana aittir )
400 gr.Cklt Bitter Kuvertur Çikolata
1.5 su bardağı Süt
Süslemek İçin:
Kotanyi Değirmen Vanilya Karamel
Cklt Damla Çikolata
Hindistan Cevizi
Hazırlanışı:
Süt Kreması Ve Tarçın Hariç Süt,Un,Şeker Bir tencerede buluşturulurak karıştırılır.
Pütür kalmaması için blendere vurulur.
Orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kısılır 10 dk.daha karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
Daha sonra ocağın altı kapatılır ve muhallebimiz 30 dk dinlendirilir.
Ardından içerisine Süt Kreması Katılır.Ve Tekrar El Blenderi ile 5 dk.vurulur.Tarçında içerisine ilave edilir.
Borcam tepsiye süt kremalı karışım yayılır yada cuplara paylaştırılır (cuplara daha çok yakışacaktır kıvamı açısından )
5 dk.Tepside dinlendirdikten sonra üzerine bolca kotanyi değirmen vanilya karamen çekilir..
Üzeri kaplanır.Muhallebinin sıcağıyla karemel vanilya erir.
Ardından küçük bir tencerede 1 bardak süt ile kırılmış çikolatalar karıştırılarak ocakta eriyene kadar pişirilir.
Karışım erimiş ve koyu bir kıvama gelince altı söndürülür.
Bu sos borcamın üzerine yada cuplara pay edilir.
Damla çikolata ve hindistan cevizi ile süslenir.
En az 5-6 saat dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet Olsun..
2 yorum:
Bu super bişey olmuş tatlım,ellerine sağlık..Minnoş neler yapıyor? Sevdimi bu tatlıyı?? Onu bir yakalasam mıncık mıncık yapıcam da olmadı işte..)))
Öpüyorum kocaman sizleri..)
bencede süper olmuş eline sağlık....
Yorum Gönder