Malzemeler:
3 adet Yufka
1/2 kg.Pırasa
1/2 Çay Bardağı Yonca ayçiçek Yağı
1 Tatlı kaşığı Yonca Zeytinyağı
Kotanyi Değirmen Pulbiber,Karabiber,Tuz
Sosu İçin:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı Yonca Riviera Zeytinyağı
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı
Kotanyi Susam
Hazırlanışı:
Pırasalar ince ince doğranır.Kısık ateşte sıvıyağda sotelenir.Ardından tuz karabiber ve pulbiber eklenir.
Yufkalar tezgaha serilir.İçerisine yağlı süt karışımlı sostan sürülür.Uc kısmına boylu boyunca pırasalı harçtan konulur.Kenarı kapatılarak yufka rulo şekilde sarılır.Sarılan yufka kendi etrafında döndülür.Daha sonra diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır.Diğer sarılı yufkanın etrafına sarılarak işlem bitirilir. Kalan sütlü yağlı sos üzerine gezdirilir.Daha sonra yumurta sarısı böreğin üzerine sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilerek sıcak yada ılık olarak servis edilir.Afiyet Olsun.
8 yorum:
mmm harika olmuş.ellerine sağlık.
çoğu insan sevmez pırasıyı oysaki harika bir lezzettir ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor....
Canım elelrine sağlık...
Meloşçum, ellerine sağlık hayatım. Pırasalı herşey gibi bu da nefistir eminim. Sevgiler canım..
bu yazı için çok tşkler admin
bu yazı için çok tşkler admin
bu yazı için çok tşkler admin
bu yazı için çok tşkler admin
Yorum Gönder