Malzemeler :
- 2 bardak kuru fasulye
- 1/2 bardak tahin
- 5 yemek kaşığı sirke
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
- Tuz,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı:
- Kurufasulyeyi geceden ıslatın ve fasulyeleri bol suda haşlayın.
- Soğanları ay şeklinde, maydanozları ince ince doğrayın.
- Haşladığınız fasulyeden 5 yemek kaşığı ayırın, çatalla ezin.İçine tahin,sirke,limon suyu,ezdiğiniz sarımsakları,tuz ve karabiberi ekleyip sos haline getiriniz.
- Fasulyelerin üzerine bu sosu dökün,soğanı ekleyin ve karıştırın.
- Servis ederken üzerine maydanozları ekleyin.
- Arzu ederseniz üzerini pulbiber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder