Malzemeler:
- 300.gr yağsız kıyma
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı Nane,Tuz ,Karabiber ( 1 yemek kaşığı salça ve Tereyağı üzeri için arzuya göre )
Hazırlanışı:
Yıkanmış pirinçleri, kıymanın tamamı karabiber ve tuz ile yoğurulur Ve Fındıktan biraz daha büyük parçalar alınarak misket toplar haline getirilir.Havuç rendelenirDerin bir tencerede kaynamakta olan 2.5 lt. kadar suya köfteler ve havuç rendesi atılır 20 dakika pişirilir Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve un çırpılarak terbiye yapılır Azar azar yemeğe ilave edilip 10 dakika kadar daha kaynatılır Sıcak olarak servis yapılır..
Not: İsteğe bağlı olarak üzerine yağda nane,biraz salça kavurabilir.Sonra üzerine servis esnasında dokebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder